• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular

Sayın Üyelerimiz derneğimize katkılarınızı bekliyoruz.


30 nisan 2017 de saat 16:00 da 2. Olağan Genel Kurulumuzu başarı ile gerçekleştirdik.Yeni görevlendirmelerimizi ve kurullarımızı büyük azim ve istekle oluşturduk.Yeni yönetim ve denetim kurullarımıza çalışmalarında başarılar dileriz


Çanakkale Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
İstemek "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. (A.Maurrois)
TERMİK SANTRALLERİNİN OKSİJEN DEPOMUZA ETKİSİ

TEMA'nın hazırladığı Çanakkale İçin Hava Kirliliği ve Sağlık Etki Modellemesi raporuna göre,bazıları proje aşamasında olan 16 termik santrali faaliyete geçtiğinde Çanakkale'de yaşam duracak.Hava kirliliği üst seviyeye çıkacak.Yılda 1140 erken ölüm gerçekleşecek.Kirlilik uzun mesafeye de taşınarak İstanbul'a  kadar ulaşacak.Halk sağlığını hava kirliliğinden korumak için bir araya gelen sivil toplum kuruluşları,Çanakkale'de Kirazlıdere kömürlü termik santralinin yatırımcısı Yıldırım Holding'e projeden vazgeçme çağrısı yaptı.Çanakkale'yi tehdit eden santrallerin,3' ü aktif,2' si inşaat halinde 11'i.. ise projede ….

Erken ölümler artacak

Raporun sonuçlarına göre Çanakkale'de termik santralleri projeleri hayata geçerse,bölge yaşanmaz düzeylere ulaşacak.Hava kirliliğine neden olan ve gözle görülemeyen parçacık maddeler rüzgarın etkisi ile çok geniş bir alana yayılabileceğine dikkat çekilen raporda,santrallerin hava kirliliğini yüzde 50-150 arasında artabileceğine dikkat çekildi.Bu kirliliğin sağlık etkisinin bölgede her yıl 1140 erken ölüm olacağı ve her yıl 160 bebeğin düşük doğum ağırlığıyla dünyaya geleceği hesaplanıyor.

Kömür devri geçti

Şişli'deki TEMA Genel Merkez'inde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları,termik santrallerden vazgeçilmesini isteyerek ''Havamızı Bozmayın'' dediler.Kazdağları Doğal ve Kültürel  Varlıkları Koruma Derneği adına konuşan Nebile Bayrak santral projelerinden vazgeçilmesini isteyerek ''Artık kömür çağı geçti'' dedi.Güzelim kazdağlarının orman flora ve bitki örtüsü bozulacak.Halk Sağlığı Uzmanları Derneği'nden Doç Dr  Çiğdem Çağlayan da'' Hava kirliliği,bronşit,amfizem ve akciğer kanseri gibi kronik solunum hastalıkları ve kalp damar hastalıkları gibi ölümcül hastalıklara sebeb olabiliyor.Her yıl dünyada 6,5 milyon insan hava kirliliği nedeniyle ölüyor.'' diye konuştu.


Okunma Sayısı: 1140


3.145.42.94








DİĞER HABERLER

Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
isimsiz
güzel bir site kurmuşsunuz ama hemen site deki video kayıtlarını silin onlarköye ait değil

Arzu yılmaz
Hayırlı uğurlu olsun herkesin kendi doğup büyüdüğü yeri hatırlaması vede düşünüp kalkındırma isteğinde bulunması çok anlamlı bir davranış tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim.BİR ÇİVİ BİR NALI BİR NAL BİR ATI BİR AT BİR KUMANDANI BİR KUMANDANDA BİR ÜLKEYİ KURTARIR.

hasan emir
Saygı ve Sevgilerimle Başarılarının devamını dilerim İrfan YILMAZ


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Pazköyder Pazarköy ve Çevre Köyleri Kültür Derneği © Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. Hazır Dernek Sitesi | Hazır Köy Sitesi
Top